Sorgterapi

Har du mistet en av dine kjære? Mor, far, barn, bestemor, kjæreste, en god venn. Syns du det er vanskelig å akseptere sorgen?  Sitter du litt fast? Føler du at sorgen tar for stor del i livet ditt og du vet ikke helt hvordan du skal takle den?

Uavhengig av type tap – skilsmisse , død, nære venner – det tar tid å komme over tapet av våre kjære, det tar tid å nå en erkjennelse av at livet kan leves igjen.  Vi har ulike måter å bearbeide sorg – noen gjemmer seg bort i 14 dager, gråter seg ferdig og er klar for verden igjen – andre går rett i arbeid og aktivitet, fortrenger savnet før de er klar for å kjenne på sorgen – og det kan ta lang tid eller en kort tid.  Mens noen jobber seg systematisk og godt ut av sorgen.

Det aller beste for vårt følelsesliv er å sett ord på vanskelige følelser – å snakke om sorgen, savnet og smerten av å ha mistet og fortsette med det inntil smerten avtar. Det kan være vanskelig for de nærmeste å hjelpe deg gjennom sorgen, fordi de også har mistet, eller fordi de har problemer med å forstå din sorg.

Mange mennesker har problemer med tristhet og feilaktig tror at det hjelper å si noe sånt som » du må bare komme igang igjen «,  «ja – men min sorg er større enn din», «livet skal jo også leves » Og så lukker også vi av for å snakke om sorgen. For andres skyld, ikke oss selv.

Noen beskriver sorgen som om de har åpnet hele brystkassen og går ut i verden med hele hjertet åpent og sårbart.

Jeg er utdannet terapaut og har jobbet med mennesker i sorg i mange år gjennom min jobb i Gravferdshjelpa Nordfjord og jeg har selv mistet mennesker jeg har vært glad i – flere ganger i mitt liv. Derfor kan jeg kjenne på egen kropp hvordan det er å jobbe med følelser og komme seg helskinnet gjennom smerten. Jeg kan møte deg der du er.

Ikke vær redd for å ta kontakt, jeg er her for å hjelpe deg. Jeg kan komme hjem til deg, du kan komme på mitt hjerterom i Refvik, vi kan gå turer ilag, ol. Kontakt meg her

Vil du vite litt mer om meg? Eva Marie